Debiteurenbeheer tijdens de coronacrisis

Debiteurenbeheer tijdens de coronacrisis

De Nederlandse economie is geraakt door de coronacrisis en is deels stil komen te liggen. Het is daarom juist nog belangrijker om uw debiteurenbeheer goed op orde te hebben. Houd uw betalingstermijnen strak aan, blijf ongeacht de situatie in nauw contact met uw debiteuren en kijk evt. naar betalingsregelingen om de debiteur tegemoet te komen.

Daarnaast is het erg belangrijk om te weten welke debiteuren er in uw debiteurenportfolie zitten. Bepaalde branches zijn namelijk zwaar getroffen door de coronacrisis. Zo moeten bedrijven in de horeca- en evenementen branche gedwongen de deuren sluiten. Voor vele bedrijven brengt dit grote financiële gevolgen met zich mee, waardoor de liquiditeitspositie in gevaar komt. Zet de debiteuren in de branches die het zwaarst zijn getroffen op de risico lijst en houd de ontwikkelingen vanuit de overheid nauwlettend in de gaten. Kunnen uw debiteuren de betalingsverplichtingen niet nakomen? Intensief contact houden is hierbij belangrijk, maak waar nodig extra afspraken of stop de levering tijdelijk indien nodig.

U kunt een sterk merk hebben met een succesvolle sales afdeling, als uw cashflow niet op orde is komt uw bedrijf vroeg of laat in de problemen. Bekijk daarom juist in deze situatie kritisch of alles goed verloopt.

  • Is er misschien sprake van onderbezetting?
  • Zijn de systemen waarmee wordt gewerkt duidelijk en overzichtelijk?
  • Kan er wellicht een groot gedeelte worden geautomatiseerd?
  • Volstaat het huidige proces nog in de praktijk of vereist deze vernieuwing?
  • Wordt er momenteel gebruik gemaakt van opvolgingsprofielen?
  • Wordt de media activiteit per profiel gemeten en daarmee het opvolgingsprofiel geoptimaliseerd?
  • Maakt het debiteurenbeheer gebruik van multichannel om de debiteuren op elk gewenste manier te voorzien van de juiste informatie?
  • Gebruikt uw organisatie paymentlinks om het betalingsgemak te bevorderen?

Een paar vragen die essentieel zijn voor het goed inrichten van het debiteurenbeheer. Mocht u gebreken zien in uw huidige debiteurenbeheer en/ of aanvullende vragen hebben, dan kunt u ons bellen op +31 (0)20 344 90 70, een mail sturen naar kortenhoeven@maxcredible.com of de website bezoeken op maxcredible.com

    en_GB