COVID-19 measures extend, what can you do?

COVID-19 measures extend, what can you do?

De coronacrisis heeft een abrupt einde gemaakt aan de economische groei. In nog geen maand tijd is een groot gedeelte van de Nederlandse economie stilgevallen. Wat betekend dit voor uw bedrijf? En wat kunt u doen? 

 

Een paar weken gelden was er nog niet zo gek veel aan de hand. Enkele branche ondervonden productie problemen door de lockdown in China. De echte klap kregen we pas toen het virus dreigend aanwezig was in Europa en er gedwongen maatregelen genomen moesten worden door de Nederlandse overheid. 

 

Maar wat kunt u doen wanneer uw onderneming niet direct wordt getroffen door de COVID-19 maatregelen? 

Overheidsregelingen 
Er zijn enkele regelingen getroffen om ondernemingen te helpen. Zo kunnen alle bedrijven uitstel aanvragen bij de Belastingdienst. Voor Mkb'ers en grote bedrijven is er tevens de Verruiming regeling Garantie Ondernemersfinanciering (GO) en voor kleine ondernemingen de rentekorting op microkredieten Qredits. 

Meer informatie en regelingen kunt u vinden op: https://www.kvk.nl/corona/het-coronavirus-check-hier-je-regelingen/ 

 

Wat kunt u zelf doen?
Naast het gebruik maken van de regelingen, kunt u als onderneming ook een aantal dingen ondernemen. 

  • Kijk of u geld vrij kunt maken in uw bedrijf door uitstaande facturen te innen. Indien u een lijst van debiteuren heeft, dan is de MaxCredible applicatie een goede tool om in te zetten. U incasseert 50% sneller de openstaande facturen, tegen 50% lagere opvolgingskosten. 
  • Heeft u te maken met leveringsproblemen, kijk dan of u de producten ook in ander landen kunt inkopen waar deze mogelijk nog wel beschikbaar zijn. 
  • Heeft u last van wegvallende vraag? Dan kunt u kijken of u de producten of diensten in een andere regio of markt kunt aanbieden.  

 

Mocht u meer willen weten hoe wij u kunnen ondersteunen in deze tijd, neem dan contact met ons op. 

    en_GB